Ako si vybrať bumerang?

Ako si vybrať bumerang?

Ako si vybrať BUMERANG

Pri kupovaní bumerangu sa rozhodujte v prvom rade na základe toho, či ste pravák alebo ľavák. Následne sa riaďte vekom a silou hodu u toho, kto bude bumerang vrhať. Nezabúdajte, ak chcete zo svojho bumerangu vyťažiť maximum, potrebujete sa s nim naučiť najprv hádzať, čo môže trvať aj niekoľko hodín.

Bumerangy podľa materiálu
V prvom rade treba povedať, že pri bumerangoch neplatí, že najdrahší bumerang je najlepší bumerang. Existujú milovníci, ktorí bumerangy zbierajú, ale sú aj profesionáli, ktorí s lacným bumerangom dokážu robiť neuveriteľné veci. 

Štandardná preglejka
Materiál, ktorý býva najmenej trvácny a bumerang z preglejky je zvyčajne hrubší a ťažší. Sú to však lacnejšie bumerangy.

Drevo
Obľúbený materiál, ktorý je síce náchylný na poškodenie, ale tým, že je ľahko opracovateľný a prírodný, je bumerang z dreva krajší a pocitovo príjemnejší.

Plast
Pevnejšie a odolnejšie bumerangy, ktorých výhodou je rovnomerná hustota a pevnosť. V zime majú tendenciu praskať, ale vďaka svojim vlastnostiam je ich let čistejší.

Bumerang pre začiatočníkov
Bumerangy pre začiatočníkov sú vybrané ako tie, ktoré sa dajú pomerne ľahko naučiť hádzať (v porovnaní s inými modelmi). Neznamená to, že bumerang sa okamžite a perfektne vráti na prvý pokus, ale minimálne na prvom tréningu nebudete musieť za ním chodiť 30 metrov, ale pristane len pár metrov od vás.

Bumerang pre deti
Pri deťoch voľte bezpečnejšie, menšie a ľahšie bumerangy. Sú to modely, ktoré nevyžadujú veľa úsilia a obrovských schopností na to, aby ich deti zvládli pomerne dobre ovládať. 

Bumerang ako darček
Ak sa chystáte bumerang niekomu darovať ako darček, nezabudnite, že pri výbere je dôležité, či je táto osoba pravák alebo ľavák. Pred zadaním objednávky a kúpou bumerangu na to nezabudnite, predídete tak zbytočným komplikáciam s výmenou tovaru.

Bumerang pre pokročilých
Ak zvládate hod bumerangom a chcete dosiahnuť ešte lepšie výsledky, mali by ste siahnuť  po bumerangoch pre pokročilých.